DET SKETE I FEBRUAR:

Mindelegat til søofficersstuderende

Patrick Parmo Pallesen fik dette års Sofus Mindelegat i Grenaa Marineforening

Af Søren Andersen

Traditionen tro er den første tirsdag i februar måned i Grenaa Marineforening lidt anderledes end andre tirsdage, idet man her uddeler »Sofus mindelegat«. Opkaldt efter afdøde skibsfører Niels »Sofus« Ejvind Sørensen.

Niels Ejvind Sørensens var født på Samsø, hvor han voksede op. Han blev sømand og sejlede på de syv have.

På sine ældre dage var Sofus blevet en holden mand. Han nød at komme i Marinestuen på Grenaa Havn og havde sin faste plads ved bordet hver tirsdag, når han kom i tirsdagsklubben.

Da han kunne mærke, at kræfterne var ved at slippe op, oprettede han en mindefond. Der skulle doneres et beløb hvert år til en god person, der gjorde noget særligt for det maritime. Sofus døde i begyndelsen af februar, og de efterladte bestemte, at den første tirsdag i februar skulle donationen finde sted.

Dette års modtager af legatet på 5000 kroner, Patrick Parmo Pallesen, læser til skibsofficer på Simac i Svendborg. Men han var endnu længere væk ved legatoverrækkelsen, idet han befandt sig ombord på containerskibet “Marit Mærsk” tæt på Singapore, så det var hans forældre, der tog imod legatet på hans vegne.

Patrick er i gang med en såkaldt dobbelt uddannelse, idet han selv kan vælge, om den skal bruges til at gå på broen som skibsfører eller i maskinen som maskinmester.

Det var i år niende gang, at »Sofus Mindelegat« blev overrakt.

Fabriks besøg DS SMITH Grenaa

Tirsdag den. 12 kl. 16.00

Vi mødes ved hovedindgangen på Åstrupvej

Efter besøget vil der være en lille middag i Marinestuen