Traditionen tro, afholdte Grenaa Marineforening den. 2. februar prisoverrækkelsen  fra ”Sofus mindelegat”. Det sker hvert år, den første tirsdag i februar.

Sofus mindelegat skal bruges til Amalies uddannelse til ubefaren skibsassistent på Skoleskibet DANMARK, med start den 17. februar 2021.

Sofus blev født på Samsø, hvor han voksede op. Han blev en brav sømand, der sejlede på de 7 have. Han var en kendt og agtet person, når han gik i land uanset hvor i verden han kom. Engang for mange år siden, udbrød der brand i skibet, som sejlede i åbent hav. Sofus gjorde alt hvad der kunne gøres for at redde skibet og efter at besætningen var blevet reddet blev han ombord. Det lykkedes at redde skibet, takket være snarrådig indsats fra Sofus.  På sine ældre dage var Sofus blevet en holden mand, han nød at komme i Marinestuen og havde sin faste plads ved bordet hver tirsdag, når han kom i tirsdagsklubben.  Da han kunne mærke at kræfterne var ved at slippe op, oprettede han en mindefond. Der skulle doneres et beløb hvert år til værdigt trængende. Sofus døde i starten af februar og de efterladte bestemte at den første tirsdag i februar, skulle donationen finde sted.  – I år er legatet faldet til fordel for Amalie Hougaard Jensen, hun har fået 5.000 kr.

Skoleskibet DANMARK bygger på traditioner, samarbejde, godt sømandskab og forener det praktiske med det boglige. Med det giver det selvfølgelig en del oplevelser samt nye venskaber på togtet, som denne gang har kurs mod Caribien eller Tenerife.

Grenaa Marineforening ønsker Amalie god vind frem over..